نصايح مطبخية سريعة وذكية
***********
1-- لتنظيف لوح التقطيع بسهولة:
افركيه بنص ليمونة مع رشة ملح خشن… هيشيل أي ريحة زفارة أو بقع، وبيعقم كمان!
2 -- عايزة تقشري الثوم من غير ما تتعبي؟
نقعيه في مية دافية دقيقة واحدة أو دوسي
عليه بسكين عريضة… القشرة هتطلع لوحدها.
3 -- علشان الخضار يفضل طازة في التلاجة:
حطي معاه منديل مطبخ جاف في العلبة… هيشفط
الرطوبة ويحافظ على الخضار نضر أطول وقت.
تدبيرة إضافية: الفلفل الألوان ممكن تحفظيه في كيس بلاستيك مثقوب شوية
علشان ما يعرقش في التلاجة.
4 -- العسل بيلزق؟ جربي كده:
ادهني المعلقة بنقطة زيت قبل ما تغرفي العسل… هينزل بكل سهولة من غير أي لزقة.
5 -- لتطرية اللحمة بسرعة ومن غير مواد صناعية:
انقعيها في عصير أناناس أو كيوي نص ساعة…
الإنزيمات الطبيعية هتخليها دايبة!
- تدبيرة جانبية: لو مفيش فاكهة، معلقة خل + رشة بيكربونات تطرّي اللحمة بر
6 -- الخبز البايت ممكن يرجع طري؟ أكيد!
رشيه بشوية مية خفيفة من رذاذ، ودخليه الفرن دقيقتين… هيطلع كأنه لسه خارج من المخبز.
7 -- تقشير الطماطم بسرعة:
حطيها ٣٠ ثانية في مية مغلية، وبعدين على طول في مية ساقعة… القشرة هتتسحب بإيدك بسهولة.
8 -- الملح زاد؟ مش لازم نرمي الأكل:
قطعي بطاطساية وحطيها في الأكل ١٠ دقايق…
هتشيل الملوحة الزايدة.
9 -- لو الحوض فيه ريحة مش لطيفة:
رشي فيه بيكربونات وخل، وسيبيهم يغلو شوية…
الريحة هتختفي فورًا.
10 -- عايزة تحفظي الأعشاب الخضراء أطول وقت؟
قطعيها، حطيها في مكعبات تلج مع شوية زيت
زيتون… واحتفظي بيهم للفريزر، كل مكعب ينفع طبيخ.
11 -- لو الرز معجن؟
افرديه في صينية وسيبيه شوية في الهوا،
بعدين سخنيه على نار هادية في طاسة بدون غطا… هيرجع مفلفل تاني.
12 -- المواعين كتير؟ سهلّيها على نفسك:
حطي طبق كبير جنب الحوض، وجمعي فيه المواعين المبلولة، ونظّميهم حسب النوع، وابدئي بالحاجات النظيفة الأول زي الكوبايات.
13 -- لحفظ الشوربة أو المرقة:صبيها في قوالب تلج وسبيها تجمد، بعدين طلعي المكعبات في كيس… كده عندك مرقة فورية لأي طبخة!
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon