نصايح مطبخية سريعة وذكية

 


 

 نصايح مطبخية سريعة وذكية 

***********  

1-- لتنظيف لوح التقطيع بسهولة:

افركيه بنص ليمونة مع رشة ملح خشن… هيشيل أي ريحة زفارة أو بقع، وبيعقم كمان!

2 -- عايزة تقشري الثوم من غير ما تتعبي؟

نقعيه في مية دافية دقيقة واحدة أو دوسي عليه بسكين عريضة… القشرة هتطلع لوحدها.

3 -- علشان الخضار يفضل طازة في التلاجة:

حطي معاه منديل مطبخ جاف في العلبة… هيشفط الرطوبة ويحافظ على الخضار نضر أطول وقت.

تدبيرة إضافية: الفلفل الألوان ممكن تحفظيه في كيس بلاستيك مثقوب شوية علشان ما يعرقش في التلاجة.

4 -- العسل بيلزق؟ جربي كده:

ادهني المعلقة بنقطة زيت قبل ما تغرفي العسل… هينزل بكل سهولة من غير أي لزقة.

5 -- لتطرية اللحمة بسرعة ومن غير مواد صناعية:

انقعيها في عصير أناناس أو كيوي نص ساعة… الإنزيمات الطبيعية هتخليها دايبة!

- تدبيرة جانبية: لو مفيش فاكهة، معلقة خل + رشة بيكربونات تطرّي اللحمة بر

6 -- الخبز البايت ممكن يرجع طري؟ أكيد!

رشيه بشوية مية خفيفة من رذاذ، ودخليه الفرن دقيقتين… هيطلع كأنه لسه خارج من المخبز.

7 -- تقشير الطماطم بسرعة:

حطيها ٣٠ ثانية في مية مغلية، وبعدين على طول في مية ساقعة… القشرة هتتسحب بإيدك بسهولة.

8 -- الملح زاد؟ مش لازم نرمي الأكل:

قطعي بطاطساية وحطيها في الأكل ١٠ دقايق… هتشيل الملوحة الزايدة.

9 --  لو الحوض فيه ريحة مش لطيفة:

رشي فيه بيكربونات وخل، وسيبيهم يغلو شوية… الريحة هتختفي فورًا.

10 -- عايزة تحفظي الأعشاب الخضراء أطول وقت؟

قطعيها، حطيها في مكعبات تلج مع شوية زيت زيتون… واحتفظي بيهم للفريزر، كل مكعب ينفع طبيخ.

11 -- لو الرز معجن؟

افرديه في صينية وسيبيه شوية في الهوا، بعدين سخنيه على نار هادية في طاسة بدون غطا… هيرجع مفلفل تاني.

12 -- المواعين كتير؟ سهلّيها على نفسك:

حطي طبق كبير جنب الحوض، وجمعي فيه المواعين المبلولة، ونظّميهم حسب النوع، وابدئي بالحاجات النظيفة الأول زي الكوبايات.

13 --  لحفظ الشوربة أو المرقة:صبيها في قوالب تلج وسبيها تجمد، بعدين طلعي المكعبات في كيس… كده عندك مرقة فورية لأي طبخة!


Previous
Next Post »